Populära mobiltelefoner

Olika populära märken på mobiltelefoner genom tiderna

Mobiltelefoner är något som har funnits under mycket lång tid, faktiskt kanske under en längre tid än vad de flesta känner till. Något som också är en fjäder i hatten är att Sverige faktiskt var det land som utvecklade det första existerande nätet för mobiltelefoni. Det var så länge sedan som 1950. Systemet hade då namnet MTA för att sedan bli MTB och MTC. Detta var sedan de tre näten som skulle bli det mycket populära NMT450- nätet. Även om det utvecklades mycket tidigt skulle det dröja ända till 80-talet innan det verkligen tog fart. På den tiden var det naturligtvis svenska Ericsson som var populärast över hela världen, samt att Motorola också snabbt tog stora delar av marknaden.

Dock var detta under den tid som mobiltelefonerna var mycket stora och tunga. Här bar du med dig ett stort batteripaket med din mobiltelefon som gjorde att de vägde flera kilo. I stort sett användes de i huvudsak i bilar och andra fordon. När väl tekniken utvecklades så att det var mobiltelefoner i typer av dagens storlekar som användes, var det fortfarande Ericsson och Motorola som var de stora. Här kom dock snabbt finska Nokia i på marknaden och blev den populäraste modellen under massvis av år. Detta fick sitt slut när Nokia köptes av Microsoft och därmed gjorde att många av de populära modellerna helt plötsligt försvann. Här tog då Samsung över och blev mycket snabbt det populäraste märket på marknaden. Så är det fortfarande idag och deras mobiler håller en mycket hög kvalitet.

Från telefon till mindre form av dator

utvecklingen av mobiltelefoner har de sista 10 åren gått mycket fort, vilket har gjort att du idag har både mobiltelefoner och surfplattor att välja på. Skillnaderna mellan en mobil och en surfplatta är egentligen inte stora. Här handlar det bara om att du har en större skärm att använda. Detta har utvecklats för att du idag kan använda en mobiltelefon eller surfplatta för att surfa på Internet. Idag har alla de smartphones som är det mest populära en inbyggd browser, vilket gör att du kan se på streamade filmer samt söka din information och till och med spela casino, poker och oddsspel direkt i din telefon. På så sätt har dagens mobiler många gånger ersatt behovet av en dator för många, då dessa i mångt och mycket kan göra precis samma saker för den dagliga privatanvändaren.

Samsung – Mobiltillverkaren i toppen

Varför Samsung idag är den mobiltillverkare som är mest populär för alla privatpersoner är enkelt att förstå. För det första finns dessa telefoner i massor av olika modeller, samt att det även håller en mycket hög kvalitet. När det gäller Samsung använder sig denna tillverkare av Android som operativsystem, vilket många andra tillverkare av smartphones också gör. I stort sett är det bara en annan stor aktör som använder annat operativsystem och detta är Apple. Det är företaget som står bakom den stora succén iPhone och iPad. Detta är också ett val för många och kan anses i Sverige vara precis lika populära som Samsung. Apple använder sig av något som kallas för iOS istället för Android. Mera om skillnaderna mellan dessa operativsystem kan du läsa i andra artiklar i denna blogg.

Funktionerna i dagens moderna mobiler och surfplattor

Oavsett om du är den som väljer Apple med iPhone eller iPad, eller om du är den som väljer en Samsungmobil så kommer du i stort sätt att få samma funktioner i din mobil. Vad är det då som gör att olika människor gör olika val? I mångt och mycket kommer det inte att vara några skillnader på vad du kan göra med din mobil vad du än väljer. Här kommer de olika valen av märken och operativsystem bero på tilltron till kvaliteten, samt att många även tycker att användarmiljön är bättre i det val de gör. I alla smartphones finner du idag webbläsare, möjligheter till att ringa och ta emot samtal, sms, mms, kamera samt galleri för bilder. Här finns även video- och musikspelare samt program som kan läsa olika filer och dokument precis som i en dator.